top of page

Мріяти

В далекій спекотній Африці живе звичайний хлопець. Він одягнутий у джинси й футболку. Але запал в очах робить його надзвичайним. А ще в нього на подвір'ї розміщується щось подібне на літак, навіть складно назвати це літаком, хіба що якимось недолугим кукурузником. Має мотор і крила, але насправді не літає. Проте хлопець переконаний, що настане час і він зможе підняти у повітря свою мрію. В будинку стоси креслень і малюнків. Наш новий знайомий мріє, що колись його літак полетить, він зможе заробити достатньо грошей, щоб навчитись авіаційному ремеслу, а тоді точно потрапить до інженерного центру NASA. Смішно?

Ми живемо у жорстокому світі, і дивно, що поряд з нами досі існують мрії. Я не хочу наводити прикладів з історії чи із життя відомих людей, які б довели, що мрії мають бути якомога божевільнішими, і якщо у них вірити, то ті точно здійсняться. При погляді "з боку" все видається казковим, а мрії збуваються ніби за помахом чарівної палички. І тобі здається "я теж класна(ий), і в мене все вийде", а запалу вистачає максимум на тиждень. Якось не так уже й хочеться, і мрія перестає бути такою барвистою і подих від неї більше не перехоплює. Напевно, це просто не та мрія, і треба шукати іншої.

"У кожного своя Мексика" (тут читати "мрія"). Добре, коли в дитинстві спостерігаєш щось неймовірне або жахливе і твердо вирішуєш це повторити або змінити, коли підростеш. Або просто мрієш їсти увесь день тільки морозиво, а не ці остогидлі супи чи овочі, або дивитись улюблені мультики і більше нічого не робити. Часто здійснити дитячі мрії просто, але ми так рідко це робимо. Виходить, ображаємо свою внутрішню дитину, а можемо ж легко це виправити. Але буває, що тобі випала відважна і величезна мрія. Куди їй тягатись із попередніми милими мрієчками. Не так просто втілити її в життя. І тут уже тобі вирішувати, чи вирушати на інший кінець світу, чи здобувати омріяну спеціальність або й кинути все і сліпо йти слідом за мрією.

Мрії повинні бути безглуздими. Недосяжними. Мотивувати. Робити нас кращими. Прагнучи здійснити одну з них ви й не помітите, як підкорили не одну вершину, досягнення якої раніше і не планували б. Але і тут є своє але. Щоб чогось досягнути, потрібно щось таки робити. Так, я розумію вас, це складно. От такі чудові мрії, і сам процес приносить задоволення, і цілком можливо, ви не дочитали до цього моменту і вирішили піти помріяти трішки. Але мрії підступні. Заманюють нас без попередження, що без дій, вони лише приваблива картинка і все тут. І в цей момент ми раптово розчаровано опускаємо руки. А так красиво все починалось.

Тоді для чого ці мрії, якщо все так складно і потрібно стільки зусиль? Не знаю. Але так точно веселіше жити. Чи мрію я? Так. Про що? Зараз якось дуже складно визначитись. Я не знаю, чи здійсняться мої мрії. Не знаю, чи потрарить у NASA той молодий африканець. Але його спосіб життя надихає. У це складно повірити, але і NASA не є кінцевим пунктом призначення у мріях хлопця. Він хотів би відкрити власну авіамайстерню у себе на батьківщині, щоб ремонтувати літаки і пропонувати авіаперевезення. Видається звичайними теревенями. В цей час серед стосу паперів є креслення ангару для літаків і схема летовища. І, знаєте, так хочеться, щоб у нього все вдалось!

Мрійте і ставайте від цього кращими. Малюймо власні схеми і вперед до дій ;)

bottom of page